Onderzoeken

passende_zorg_etalage_icare

Samen werken aan de zorg van morgen: ziekenhuis verplaatste zorg

Behandelingen die vroeger uitsluitend in het ziekenhuis plaatsvonden, kunnen nu ook thuis worden uitgevoerd. Dit staat bekend als ziekenhuis verplaatste zorg, waarbij Icare samenwerkt met Ziekenhuis St Jansdal.
Lees meer
narratieve verantwoording

Verantwoorden met verhalen

In dit project zijn Evean, Icare en Merkbaar Beter samen met Zorgbalans en Stichting Presentie aan de slag gegaan om te onderzoeken hoe verhalen over ons dagelijks werk in de zorg een rol kunnen spelen bij leren, ontwikkelen en verantwoording.
Lees meer
Dansen met dementie

Dansen met dementie

In de afgelopen maanden heeft Zorggroep Meander de silent disco met succes uitgeprobeerd met hun cliënten met dementie.
Lees meer
kenniswerkplaats

Drentse Kenniswerkplaats ‘Onbegrepen Gedrag’

Onbegrepen gedrag komt voor in allerlei vormen en situaties. Thuis, op het werk, op straat of in de winkel. De Kenniswerkplaats richt zich op situaties waarin het gedrag tot problemen kan leiden voor de persoon zelf en zijn of haar omgeving.
Lees meer
informele zorg ledenvereniging

Behoefteonderzoek informele zorg

De Espria Ledenvereniging heeft onder haar leden (en niet-leden) dit voorjaar een onderzoek gedaan naar de toekomst van informele zorg. Wat waren hun wensen en behoeften?
Lees meer
muziek en dementie

Muziek & Dementie

Binnen het project muziek & dementie werken we aan meer aandacht voor muziek in de zorg. Samen leren en ontdekken we wat wel en niet werkt.
Lees meer
Het roer om

Onderzoek gepersonaliseerde dagboek tool

GGZ Drenthe doet, in samenwerking met het UMCG, onderzoek naar de toegevoegde waarde van een gepersonaliseerd dagboek voor mensen met steeds terugkerende of chronische problematiek
Lees meer
Samen beslissen over medicatie

Samen beslissen over medicatie

We streven naar gedeelde besluitvorming bij medicatiegebruik voor psychische en gedragsproblemen door mensen met een verstandelijke beperking. In de eerstelijns gezondheidszorg zijn we hiervoor een onderzoeksproject gestart.
Lees meer
Optimaal leven

'Gewoon doen wat nodig is'

Optimaal Leven professionals kunnen door deze samenwerking ‘gewoon doen wat nodig is’. En dat is van meerwaarde voor de cliënt.
Lees meer