Etalage

We zijn trots op onze samenwerkingen en projecten. Met onze collega's én partners buiten Espria. Of het nu gaat over onderzoek, zorgtechnologie of de dingen die we samen doen, in de Espria Etalage delen we deze mooie voorbeelden. Om elkaar en anderen te inspireren.

slimme meldingen

Slimmere meldingen

Met slimme sensoren en nieuwe domotica volgen we heel veel gedrag van onze cliënten op afstand. Hoe zorgen we dat we ‘alarmmoeheid’ verminderen en slimmer omgaan met onze meldingen?
Lees meer
optimale vrijheid

Optimale vrijheid voor cliënten met dementie

Hoe zorg je voor optimale vrijheid voor bewoners met dementie, zonder dat hun veiligheid in gevaar komt?
Lees meer
muziek en dementie

Muziek & Dementie

Binnen het project muziek & dementie werken we aan meer aandacht voor muziek in de zorg. Samen leren en ontdekken we wat wel en niet werkt.
Lees meer
Optimaal leven

'Gewoon doen wat nodig is'

Optimaal Leven professionals kunnen door deze samenwerking ‘gewoon doen wat nodig is’. En dat is van meerwaarde voor de cliënt.
Lees meer
Samen beslissen over medicatie

Samen beslissen over medicatie

We streven naar gedeelde besluitvorming bij medicatiegebruik voor psychische en gedragsproblemen door mensen met een verstandelijke beperking. In de eerstelijns gezondheidszorg zijn we hiervoor een onderzoeksproject gestart.
Lees meer
Interactieve oefeningen

Interactieve spellen en oefeningen

De (zorg)organisaties binnen Espria gebruiken verschillende interactieve oefeningen en spelvormen. Sommige oefeningen ondersteunen de revalidatie, andere zijn speciaal ontwikkeld voor bewoners met dementie in verpleeghuizen.
Lees meer