Zorgtechnologie

optimale vrijheid

Optimale vrijheid voor cliënten met dementie

Hoe zorg je voor optimale vrijheid voor bewoners met dementie, zonder dat hun veiligheid in gevaar komt?
Lees meer
Slimme Zorg Estafette
Samen doen
#5e8385

Slimme Zorg Estafette

Alle organisaties binnen Espria bundelen de krachten om er met elkaar voor te zorgen dat slimme zorg in het hele Espria-werkgebied een stap verder komt.
Lees meer
Verbeter en innovatiefestival 2023
Samen doen
#5e8385

Verbeteren en innoveren

We komen in een situatie waarin steeds meer mensen zorg nodig hebben en we die zorg met minder mensen moeten verlenen. Hoe gaan we dat samen, met andere organisaties en binnen onze eigen organisatie handen en voeten geven, onder andere met sociale en technologische innovaties?
Lees meer
slimme meldingen

Slimmere meldingen

Met slimme sensoren en nieuwe domotica volgen we heel veel gedrag van onze cliënten op afstand. Hoe zorgen we dat we ‘alarmmoeheid’ verminderen en slimmer omgaan met onze meldingen?
Lees meer
Interactieve oefeningen

Interactieve spellen en oefeningen

De (zorg)organisaties binnen Espria gebruiken verschillende interactieve oefeningen en spelvormen. Sommige oefeningen ondersteunen de revalidatie, andere zijn speciaal ontwikkeld voor bewoners met dementie in verpleeghuizen.
Lees meer
3MDR

Traumabehandeling met 3MDR

3MDR wordt door GGZ Drenthe ingezet bij mensen met een trauma ontstaan tijdens de uitoefening van hun beroep. De behandeling is een combinatie van virtual reality, EMDR, muziek en lopen op een loopband.
Lees meer