Interactieve spellen en oefeningen

De (zorg)organisaties binnen Espria gebruiken verschillende interactieve oefeningen en spelvormen. Sommige oefeningen ondersteunen de revalidatie, andere zijn speciaal ontwikkeld voor bewoners met dementie in verpleeghuizen. Zorggroep Meander bijvoorbeeld, had op de locatie Veenkade een treincoupé waarmee bewoners virtueel het traject van Meppel naar Groningen konden afleggen. De coupé bestaat uit onderdelen die uit echte treinen komen. Kijkend uit het raam van de coupé glijdt het landschap voorbij, het lijkt alsof de trein echt over het spoor rijdt.

In de Boshof (centrum voor revalidatie en herstelzorg van Icare in Assen) werken we met Silverfit. Dit zijn oefeningen in de vorm van spellen die motiveren tot beweging. De oefeningen kunnen aangepast worden aan de persoonlijke mogelijkheden. Je kunt krachttraining doen, maar als er meer deelnemers zijn bijvoorbeeld ook bingo of volleybal.

Op sommige locaties kunnen bewoners een interactieve fietstocht maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de routes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of een andere bewegingstrainer.