kik festival glazen bol

Terugblik KIK-festival “Een waar kennisdeel feest!”

Published on: 12 juli, 2022

Vorige maand werd er een heleboel kennis en inspiratie uitgewisseld op de eerste editie van het KIK-festival. Evean, Icare en Zorggroep Meander waren vertegenwoordigd vanuit Espria en kijken terug op een geslaagde dag. Centraal stond de vraag: ‘Wat gaan we morgen anders of beter doen?’

Maaike Gerard (wijkverpleegkundig ambassadeur) heeft samen met haar collega’s veel inspiratie opgedaan. “Het doel was netwerken en kennis overdragen: nou dat is gelukt! Het enthousiasme van andere collega’s werkt aanstekelijk.” Ook Coralien Wilpstra (VIG-ambassadeur) kijkt terug op een inspirerende dag. “Het was super georganiseerd op alle vlakken!”

Glazen bol sessies

KIK staat voor ‘kennis is kracht’. Samen sterker worden door het delen van kennis, ervaringen en goede voorbeelden uit de VVT. Deelnemers worden uitgedaagd en gestimuleerd om de vertaalslag te maken naar de eigen praktijk. Er werden 2 glazenbolsessies gepresenteerd door onze collega’s. Van beide sessies zijn de kernpunten prachtig opgetekend door de Betekenaar. Klik op de link om de PDF te bekijken.

“Wat was het leuk om andere collega’s te ontmoeten tijdens deze prachtige dag,” vindt Fennie Steunenberg (VIG-ambassadeur en bestuurslid V&VN). Ook Roeleke van de Wetering (procesbegeleider Merkbaar Beter) kijkt met veel plezier terug op de verhalen van collega’s. “Ik ben trots op Evean die bevlogen bezig is met het oprichten van een PAR en dit deelde in een glazen bol sessie over professionele zeggenschap. Ook op Icare met hun Shared Governance structuur en de ambassadeurs VIG.”

Het is nog niet bekend wanneer de volgende editie van het KIK-festival plaatsvindt, maar zodra we dat weten, delen we het.