Ria Stegehuis nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Espria

Published on: 31 mei, 2022

Per 1 december 2021 maakt voorzitter van de raad van bestuur van Cosis Ria Stegehuis de overstap naar Espria. Zij volgt John Kauffeld op, die eind van dit jaar stopt als bestuursvoorzitter van Espria in verband met zijn pensionering.

André Rouvoet, voorzitter Raad van Commissarissen Espria: “Haar brede ervaring in de zorg, haar uitgebreide netwerk en haar verbindende stijl van leidinggeven vormen belangrijke overwegingen voor deze benoeming. Wij hebben er vertrouwen in dat zij zowel intern als extern een belangrijke bijdrage zal leveren aan het realiseren van de ambities van Espria.”

Ria Stegehuis is op dit moment werkzaam als voorzitter van de Raad van Bestuur van Cosis, een organisatie voor mensen met een verstandelijke of psychische beperking in Groningen en Drenthe. Daarvoor was zij langdurig werkzaam als directeur zorg bij zorgverzekeraar Menzis.

Ria Stegehuis: “Met de doelstelling van Espria om de weerbaarheid en zelfstandigheid van kwetsbare mensen te versterken voel ik mij sterk verbonden. Ik zie ernaar uit om samen kansen en dilemma’s in zorg op te pakken. De expertise van de verschillende zorgorganisaties binnen Espria, de diversiteit daarvan en de omvang bieden daarvoor alle mogelijkheden.”

Ab Meijerman, voorzitter Raad van Toezicht Cosis: “We hebben Ria leren kennen als een gedreven voorzitter van de Raad van Bestuur. Ze heeft in die rol veel betekend voor de ontwikkeling Cosis als voorname zorginstelling in Groningen en Drenthe. We wensen haar veel succes als bestuursvoorzitter bij Espria.”

Tot december zal Ria actief blijven bij Cosis, waar zij samen met Bert Hogeboom de Raad van Bestuur van Cosis vormt. De Raad van Toezicht zal zich buigen over de procedure van werving en selectie voor een nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Cosis.