ENC2022

Icare en Evean partner van European Nursing Congress 4-7 oktober (ENC22)

Published on: 21 juli, 2022

Onder het motto Verpleegkundigen als voortrekkers van verandering vindt van 4 tot 7 oktober het internationale congres online plaats. Verpleegkundigen, onderzoekers, docenten en beleidsmakers inspireren elkaar daar over toekomstbestendige verpleegkundige zorg. Icare en Evean zijn partner van dit congres.

De grenzen tussen ziekenhuiszorg en zorg thuis vervagen; er is veel behoefte aan hoogopgeleide verzorgenden en verpleegkundigen; digitale mogelijkheden groeien snel. Met deze uitdagingen en meer, gaan de deelnemers van het congres aan de slag. Ook collega’s van Icare en Evean doen mee.

Van elkaar leren en elkaar inspireren met de nieuwste kennis, staan centraal op het congres. Collega’s van Icare geven bijvoorbeeld een webinar over Advance Care Planning (ACP), of te wel Proactieve Zorgplanning. Van onderzoek tot beleid en samenwerking in de keten. Aan bod komt onder andere het onderzoek naar ACP dat Lieske Groenewegen, wijkverpleegkundige & beleidsmedewerker bij Icare, deed voor haar master verplegingswetenschappen. En we delen hoe het beleid tot stand is gekomen, hoe ACP bij Icare in de praktijk is gebracht en wat de rol van de werkgroep daarbij was.

Op dit moment zijn we onze deelname aan het voorbereiden. Op een later moment delen we ook graag de film die we voor de webinar maken.