Cloostermans

Anne Cloostermans nieuwe bestuurder Altide

Published on: 9 januari, 2024

Anne Cloostermans (36) is benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder van medisch servicecentrum Altide. Zij start op 19 februari en vormt dan samen met de huidige directeur-bestuurder Erik Wijnhof de Raad van Bestuur van landelijk grootste medisch servicecentrum.

Zorginnovatie
De afgelopen jaren werkte Anne Cloostermans bij Rivas Zorggroep als strategisch adviseur. Haar gehele loopbaan richt zij zich al op innovatie in de zorg. Door onder meer haar ervaring bij Rivas Zorggroep, TNO en Minddistrict kent zij de verschillende zorgsegmenten, waaronder ouderenzorg en ziekenhuiszorg. Anne Cloostermans: "Met volle overtuiging stap ik in mijn nieuwe functie als bestuurder bij Altide. Het voelt voor mij als een hele logische stap gezien mijn kennis van de zorg en ervaring met zorginnovatie. Ik heb er heel veel zin in om Altide verder op de kaart te zetten als meest toonaangevende medisch servicecentrum van Nederland."

Ambitie
De Raad van Commissarissen (RvC) van Altide is blij met de benoeming van Anne Cloostermans. RvC-voorzitter Rian Vreeburg: 'De achtergrond in de zorg en expertise op het gebied van strategie en zorginnovatie van Anne passen uitstekend bij de ambitie van Altide. Wij zien uit naar een mooie samenwerking.'

Zorg op afstand
Altide biedt zorg op afstand aan honderdduizenden cliënten en patiënten van ruim 200 zorgorganisaties in heel Nederland. Ondersteund door technologie, zoals thuismonitoring, een persoonsalarm, beeldzorg, een medicatiecheck of medicijndispenser. Zo kan men zo lang mogelijk veilig en comfortabel thuis blijven wonen. En wanneer het nodig is, regelt Altide dat de juiste zorg wordt ingezet. Altide is de nieuwe naam van de fusieorganisatie NAAST-ZCN. Sinds augustus 2022 hebben NAAST in Varsseveld (Gelderland) en Zorgcentrale Noord (ZCN) in Beilen (Drenthe) en Veldhoven (Noord-Brabant) hun krachten gebundeld in één organisatie.