Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zijn van cruciaal belang voor veilig werken in de zorg. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de overheid voor persoonlijke hygiëne en de inzet van PBM. Ook maken we gebruik van de informatie vanuit de brancheverenigingen, bijvoorbeeld protocollen en werkinstructies. Met persoonlijke beschermingsmiddelen bedoelen we: chirurgische mondkapjes, maskers FFP1 en FFP2, handschoenen, schorten met lange mouwen, veiligheidsbrillen en handdesinfectans.    

Instructievideo
Icare V&V heeft voor breed gebruik een instructievideo gemaakt voor het veilig gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Deze wordt steeds aangepast aan de geldende richtlijnen. De meest recente versie van deze instructievideo is te vinden op de Icare website > Coronavirus > Zorgprofessionals.

Inkoop
De afdeling Inkoop van ons Shared Service Center (SSC) en de zorgorganisaties werken nauw samen op het gebied van inkoop, voorraad en distributie van persoonlijke beschermingsmiddelen. Er is regelmatig overleg tussen team Inkoop en alle coördinatoren van PBM bij de zorgorganisaties. Dan wordt het totaal overzicht per locatie en/of organisatie bijgewerkt van de actuele voorraad, dagelijks verbruik, en ingeschatte werkdagenvoorraad (bij gelijkblijvend gebruik).