Ontdek de zorg week 2021

De (online!) Ontdekdezorg Week 2021 vindt plaats van 22 tot en met 27 maart. In deze themaweek komen we graag in contact met mogelijke zij-instromers en herintreders om hen te interesseren voor de mogelijkheden voor werken in zorg en welzijn. Deze eerste kennismakingen vinden dit jaar online plaats:

  • Op verschillende dagen en tijdstippen kun je speeddaten met collega’s van Icare Verpleging & Verzorging, meld je aan via de Icare website.
  • Op woensdag 24 maart om 10.00 uur kun je aanschuiven bij het online gesprek "Aan tafel bij GGZ Drenthe". Je ontmoet dan een aantal agogen en verpleegkundigen van GGZ Drenthe. Hier vind je de link naar het online ronde tafel gesprek. 
  • Zorgcentrale Noord organiseert online speeddates op 23, 24 en 25 maart over het werken op een zorgcentrale. Je krijgt een online virtuele rondleiding in het Klanten Service Center en maakt kennis met de supervisor en een zorgcentralist. Meer info op de ZCN website.  <update: alle speeddates zijn volgeboekt!> 
  • Op donderdag 25 maart om 15.00 uur geven twee praktijkopleiders bij GGZ Drenthe een presentatie over de opleidingsmogelijkheden op het gebied van MBO-V en HBO-V binnen de geestelijke gezondheidszorg. Hier vind je de link naar het webinar. 
  • Vanaf donderdag 25 maart kun je de podcast beluisteren over werken bij Zorggroep Meander via deze pagina op hun website. Drie medewerkers vertellen wat werken in de zorg voor hen betekent en wat ze de komende 10 jaar allemaal verwachten. Je kunt je op de webpagina ook alvast aanmelden, dan krijg je de luisterlink in je inbox op  donderdag 25 maart.

Er zijn ook landelijke activiteiten, zoals het online openingsevenement met Konining Máxima op 22 maart 16.00 en diverse webinars gedurende de week.