Leiderschapsprogramma - aftrap 2021

Een mooie start van ons leiderschapsprogramma in 2021: 225 enthousiaste leidinggevenden van onze zorgorganisaties en bedrijfsonderdelen kwamen deze week online samen.

Katja Staartjes, de eerste Nederlandse bergbeklimster die de top van de Mount Everest beklom, nam ons mee op expeditie. Gert Leeftink, voorzitter van de programmaraad: “Katja legde mooie, herkenbare parallellen tussen bergbeklimmen met een expeditieteam en leidinggeven, die onder andere inzicht gaven in samenwerken binnen een groep, omgaan met verandering en tegenslag, en het belang van teruggaan naar je basiskamp om te herstellen en hergroeperen.

Veelgehoorde conclusies bij de deelnemers: vertrouwen is de basis, stel als leidinggevende het algemene boven het individuele belang, en maak her en der een rugzak lichter of geef een collega een andere positie in het team. “Alleen ga je misschien sneller, maar alleen samen bereik je het gestelde doel!

Het leiderschapsprogramma van Espria heet “Zeven!” en is opgebouwd rondom de zeven essenties van leidinggeven. Met dit programma voor en door medewerkers bieden we inspiratie en zelfontwikkeling voor alle leidinggevende collega’s. In februari staat de tweede online ontmoeting gepland.